Voorbeeld Motivatiebrief

Op deze pagina treft u een voorbeeld motivatiebrief. Deze brief stuurt u wanneer u solliciteert naar een bepaalde vacature samen met uw CV op. U kunt dit voorbeeld downloaden en aanpassen met uw eigen gegevens. Het is een voorbeeld om u op weg te helpen, zorg er altijd voor dat uw brief persoonlijk is. 



Bij het schrijven van een sollicitatiebrief is het van belang dat u zorgt dat uw brief eruit springt. Zorg ervoor dat uw brief foutloos is, een goede match maakt tussen de vacature en uw cv en dat u uw enthousiasme laat zien. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat u wordt geselecteerd voor een persoonlijk gesprek! 

Bekijk de voorbeeld motivatiebrief

Uw eigen naam

Uw adres, straat en huisnummer

Uw adres, postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. de heer/ mevrouw (achternaam contactpersoon)

Adres ontvanger, straat en huisnummer

Adres ontvanger, postcode en plaats

 

 

Plaats en datum

 

Betreft: Motivatiebrief vacature (Vacaturenaam en eventueel kenmerk)

 

 

Geachte heer/ mevrouw (achternaam contactpersoon)

 

Op __(website/ krant/ vacaturebank) heb ik met grote interesse uw advertentie gelezen voor de vacature van __(vacaturenaam en eventueel kenmerk van de vacature). Ik solliciteer via deze motivatiebrief graag naar de openstaande functie. 

 

Inmiddels 3 jaar geleden heb ik met succes mijn studie __(naam van de studie welke u heeft afgerond) afgerond. Na mijn studie ben ik 3 jaar werkzaam geweest bij __(naam bedrijf) in de functie van __(naam van de functie). Hier heb ik met veel plezier ervaring opgedaan als __(naam van de functie). Ik heb bij dit bedrijf veel ervaring opgedaan en heb mijn daardoor verder kunnen specialiseren op het gebied van __(gebied). Voor gedetailleerde informatie over mijn opgedane ervaring verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.  

 

Omdat er geen verdere groeimogelijkheden zijn bij mijn huidige werkgever, ben ik op zoek naar een 2e stap in mijn carrière. __(bedrijfsnaam waar u solliciteert) spreekt mijn erg aan, omdat __(reden waarom u bij dit bedrijf solliciteert, bijvoorbeeld vanwege het feit dat dit bedrijf marktleider is, vanwege het internationale karakter ervan, vanwege de doorgroeimogelijkheden). Daarnaast staat __(bedrijfsnaam waar u solliciteert) bekend om haar __(omschrijving waarom het bedrijf bekend staat, u kunt hiervoor ook de website bekijken, bijvoorbeeld innovatie, servicegerichtheid). 

 

Mijn huidige werkgever omschrijft mij als iemand die leergierig en gemotiveerd is. Daarnaast kan ik zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Voor mijn referentie kunt u contact opnemen met: __(naam referent bij uw laatste werkgever). 

Ik zou graag mijn motivatie verder willen toelichten in een persoonlijk gesprek, om te laten zien wat ik voor __(bedrijfsnaam waar u solliciteert) kan betekenen.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

(handtekening)

 

Voornaam en achternaam

 

 

Bijlage: curriculum vitae

Download de voorbeeld motivatiebrief

Download hieronder de voorbeeld motivatiebrief in Word. 

Download de voorbeeld motivatiebrief in Word. en bekijk de andere voorbeelden op deze site. 

Bekijk de actuele vacatures op werk.nl