Voorbeeld Motivatiebrief

Voorbeeld motivatiebrief - Deze brief stuur je wanneer je solliciteert naar een bepaalde vacature samen met je CV op. Je kunt dit voorbeeld downloaden en aanpassen met je eigen gegevens. Het is een voorbeeld om je op weg te helpen, zorg er altijd voor dat je brief persoonlijk is. button-alle-voorbeeld-motivatiebrieven
button-alle-cv-voorbeelden

Bij het schrijven van een sollicitatiebrief is het van belang dat je zorgt dat je brief eruit springt. Zorg ervoor dat je brief foutloos is, een goede match maakt tussen de vacature en uw cv en dat je je enthousiasme laat zien. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je wordt geselecteerd voor een persoonlijk gesprek! 


voorbeeld-motivatiebrief-receptioniste
voorbeeld-motivatiebrief-zorg-verzorgende-ig

Bekijk de voorbeeld motivatiebrief

Uw eigen naam

Uw adres, straat en huisnummer

Uw adres, postcode en plaats

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. de heer/ mevrouw (achternaam contactpersoon)

Adres ontvanger, straat en huisnummer

Adres ontvanger, postcode en plaats

 

 

Plaats en datum

 

Betreft: Motivatiebrief vacature (Vacaturenaam en eventueel kenmerk)

 

 

Geachte heer/ mevrouw (achternaam contactpersoon)

 

Op __(website/ krant/ vacaturebank) heb ik met grote interesse uw advertentie gelezen voor de vacature van __(vacaturenaam en eventueel kenmerk van de vacature). Ik solliciteer via deze motivatiebrief graag naar de openstaande functie. 

 

Inmiddels 3 jaar geleden heb ik met succes mijn studie __(naam van de studie welke u heeft afgerond) afgerond. Na mijn studie ben ik 3 jaar werkzaam geweest bij __(naam bedrijf) in de functie van __(naam van de functie). Hier heb ik met veel plezier ervaring opgedaan als __(naam van de functie). Ik heb bij dit bedrijf veel ervaring opgedaan en heb mijn daardoor verder kunnen specialiseren op het gebied van __(gebied). Voor gedetailleerde informatie over mijn opgedane ervaring verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.  

 

Omdat er geen verdere groeimogelijkheden zijn bij mijn huidige werkgever, ben ik op zoek naar een 2e stap in mijn carrière. __(bedrijfsnaam waar u solliciteert) spreekt mijn erg aan, omdat __(reden waarom u bij dit bedrijf solliciteert, bijvoorbeeld vanwege het feit dat dit bedrijf marktleider is, vanwege het internationale karakter ervan, vanwege de doorgroeimogelijkheden). Daarnaast staat __(bedrijfsnaam waar u solliciteert) bekend om haar __(omschrijving waarom het bedrijf bekend staat, u kunt hiervoor ook de website bekijken, bijvoorbeeld innovatie, servicegerichtheid). 

 

Mijn huidige werkgever omschrijft mij als iemand die leergierig en gemotiveerd is. Daarnaast kan ik zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Voor mijn referentie kunt u contact opnemen met: __(naam referent bij uw laatste werkgever). 

Ik zou graag mijn motivatie verder willen toelichten in een persoonlijk gesprek, om te laten zien wat ik voor __(bedrijfsnaam waar u solliciteert) kan betekenen.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

(handtekening)

 

Voornaam en achternaam

 

 

Bijlage: curriculum vitae


Voorbeeld Motivatiebrief Zorg

NAAM GEADRESSEERDE              

STRAAT + HUISNUMMER            

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Onderwerp: [VACATURE + KENMERK]


Geachte (NAAM RECRUITER),

De functie van persoonlijk begeleider bij (Instelling) sluit perfect aan bij mijn vaardigheden en ambities. Ik werd dan ook direct enthousiast toen ik op LinkedIn zag dat jullie momenteel een vacature voor die positie open hebben staan. Door middel van deze motivatiebrief laat ik graag zien waarom ik de geschikte kandidaat ben voor deze functie.

Door mijn Hbo-opleiding Pedagogiek en ervaring bij (Instelling) ben ik een ervaren persoonlijk begeleider die stevig in zijn schoenen staat. Ik help graag mee aan de ontwikkeling van de cliënten, om ze zo zelfstandig mogelijk te maken. Mijn uitdaging haal ik uit de combinatie van complexiteit en simpliciteit van deze functie. Ik ben een luisterend oor als dat nodig is en kan me erg goed inleven in de verschillende cliënten en situaties. Daardoor ben ik goed in staat invulling te geven in de persoonlijke ontwikkelingsplannen. 

De locatie (Instelling) past goed bij door de kleinschaligheid en de diversiteit. De bijzondere doelgroep, de afwisseling en de opleidingsmogelijkheden die u in de vacature noemt spreken mij ook erg aan. Op uw website las ik dat u daarnaast volop bezig bent met de invulling van de nieuwste behandelmethoden, waarbij de cliënten centraal staan. Deze benadering is precies waar ik goed in mee kan gaan door mijn recente cursussen.

Ik hoop dat mijn sollicitatie u aanleiding zal geven mij uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek, waarin ik graag mijn gedrevenheid en enthousiasme voor de functie verder wil toelichten.


Met vriendelijke groeten,

[JOUW NAAM]

[HANDTEKENING]


Voorbeeld Motivatiebrief Receptioniste

NAAM GEADRESSEERDE              

STRAAT + HUISNUMMER            

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Onderwerp: [VACATURE + KENMERK]


Geachte (NAAM RECRUITER),

Via deze weg wil ik mijn interesse kenbaar maken voor de vacature van receptioniste. De functie spreekt mij erg aan omdat deze naadloos aansluit op mijn opleiding, ervaring en ambitie.

Klantgericht met een glimlach en enthousiasme, dat is wat jullie van mij kunnen verwachten. Ik word altijd het zonnetje in huis genoemd en daarom past de functie van receptioniste erg goed bij mij. Daarnaast ben ik professioneel en laat ik iets pas los als ik een oplossing heb gevonden. Ik weet van aanpakken en door mijn ervaring weet ik precies hoe ik een goede receptie draaiende kan houden.

Wat mij zo aanspreekt aan jullie bedrijf is dat er veel aandacht gegeven wordt aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast spreekt de branche mij erg aan, omdat ik hier al ervaring in heb en daardoor weet dat het goed bij me past. Tot slot is de duurzaamheid voor mij een belangrijk aspect en vind ik het erg fijn dat jullie bedrijf hier zoveel aandacht aan geeft.

Voor meer informatie over mijn vaardigheden, opleiding en ervaring verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Graag zou mijn motivatie in een persoonlijk gesprek verder aan u toelichten.


Met vriendelijke groeten,

[JOUW NAAM]

[HANDTEKENING]Voorbeeld Motivatiebrief Supermarkt

NAAM GEADRESSEERDE              

STRAAT + HUISNUMMER            

POSTCODE + PLAATS


[PLAATS], [DATUM]

Onderwerp: [VACATURE + KENMERK]


Geachte (NAAM RECRUITER),

Via deze weg wil ik mijn interesse kenbaar maken voor uw vacature van kassamedewerker. De functie spreekt mij erg aan omdat ik sociaal ben en graag met mensen werk.

Jullie supermarkt past goed mij omdat jullie bekend staan om een persoonlijke benadering richting jullie klanten en personeel. Ik werk graag in een gemotiveerd en enthousiast team, waarbij ik de hele dag onder de mensen kan zijn. Ondanks dat ik nog geen ervaring heb, weet ik zeker dat ik snel zal zijn ingewerkt en op mijn plek zal zijn bij (naam supermarkt).

Ik ben communicatief vaardig en representatief. Daarom denk ik dat ik een goed visitekaartje ben voor jullie supermarkt. Per (datum) ben ik beschikbaar voor (aantal) uur per week. Ik ben daarbij flexibel inzetbaar en kan ook in de avonden en weekenden werken.

Voor meer informatie over mijn vaardigheden, opleiding en ervaring verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Graag zou mijn motivatie in een persoonlijk gesprek verder aan u toelichten.


Met vriendelijke groeten,

[JOUW NAAM]

[HANDTEKENING]Bekijk ook de voorbeeld cv's op topvoorbeelden.com

snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's