Voorbeeld Elevator Pitch

Voorbeeld elevator pitch. 

Vertel eens wat over jezelf…

In antwoord op die vraag wordt de elevator pitch gegeven. Het is een korte presentatie over jezelf. Wie nadenkt over zijn of haar eigen elevator pitch, kan erg helpen bij situaties waarin de vraag wordt gesteld iets over jezelf te vertellen. Een elevator pitch kan van belang zijn bij bijvoorbeeld een vergadering met onbekenden of een sollicitatiegesprek.In de elevator pitch tijdens een sollicitatiegesprek vertel je in 60 seconden:

ü  Wie jij bent;

ü  Wat je te bieden hebt/ je toegevoegde waarde;

ü  Waarnaar je op zoek bent.

 

De elevator pitch is dus echt de kernboodschap van wat je over jezelf wilt vertellen. De elevator pitch is kort en duurt maximaal 1 minuut. De boodschap moet in de periode dat je in een elevator (lift) staat kunnen worden verteld. Maak er een kort en krachtig verhaaltje van! Met de elevator pitch moet je zorgen dat je de aandacht van de luisteraar(s) behoudt.


Voorbeeld elevator pitch inhoud

  1. Persoonlijke kwaliteiten, Schrijf je persoonlijke kwaliteiten op, wat is karakteristiek voor jou? Op internet kun je veel informatie vinden over persoonlijke kwaliteiten. Je kunt hierbij ook gebruik maken van verschillende methodes.
  2. Bedenkt wat je voor een toegevoegde waarde hebt voor een bedrijf. Denk daarbij aan opleiding en ervaring. Wat heb je het bedrijf te bieden en wat onderscheidt jou van anderen. Zorg ervoor dat de elevator pitch is afgestemd op de functie waarvoor je solliciteert. Een te algemeen verhaal zorgt ervoor dat je de aandacht snel verliest. Lees de vacature goed door en concentreer je op de overeenkomsten tussen je opleiding/ werkervaring en wat er gevraagd wordt in de vacature.
  3. Beschrijf waar je naar op zoek bent. Wat vind je belangrijk in een toekomstige functie/ afdeling/ bedrijf.
  4. Maak van bovenstaande punten een kort verhaaltje. Het is logisch dat je niet in 1 keer een goed pakken verhaal op papier kunt zetten. Wis de zaken die minder belangrijk zijn en zorg ervoor dat het een pakkend verhaal wordt. Uiteraard is een onderdeel van je verhaal je naam en leeftijd, eventueel woonplaats enzovoorts.
  5. Nu je de elevator op papier hebt uitgeschreven ga je oefenen. Lees het verhaal hardop en vraag aan je omgeving om ook eens te luisteren naar je elevator pitch. Het kan je verbazen wat voor mogelijk interessante aanvullingen de mensen uit je omgeving je nog kunnen geven.
  6. Wanneer je de elevator pitch gaat overbrengen tijdens een sollicitatiegesprek is het belangrijk dat je pakkend en enthousiast overkomt. Oefen onderweg naar het gesprek nog een aantal keer, zodat de pitch goed overkomt. 


Voorbeeld Elevator Pitch

Mijn naam is …. En ik ben … jaar oud.

Van jongs af aan was het voor mij duidelijk dat ik wilde gaan werken in de …..

Mijn opleiding …. Is daarvoor een logische stap geweest en heb ik met veel enthousiasme gevolgd en afgerond. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben als …. ben ik op zoek naar een volgende stap in mijn carrière. De vacature bij uw bedrijf als …. sprong er bij mij direct uit. De complexiteit en veelzijdigheid van de vacature spreken mij erg aan. Ik verwacht door mijn ….. een zeer geschikte kandidaat te zijn. Kunt u mij wat meer over de functie inhoud vertellen?


Download voorbeeld elevator pitch

Download voorbeeld elevator pitch in Word. 

Voorbeeld-Elevator-Pitch

Voorbeeld elevator pitch 

Bekijk hieronder de verschollende voorbeelden. 


Voorbeeld elevator pitch zorgbedrijf

Wij zijn een platform voor geneeskunde dat patiënten verbindt met bevoegde zorgprofessionals voor virtuele consultaties. Ons platform is gebruiksvriendelijk en 24/7 toegankelijk vanuit het comfort van je huis of kantoor.

We bieden een handig en betaalbaar alternatief voor traditionele persoonlijke medische bezoeken, vooral voor degenen die niet kunnen reizen of drukke agenda's hebben.

Met onze technologie kunnen patiënten overal ter wereld hoogwaardige medische zorg krijgen. Ons doel is om de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren en patiënten altijd en overal de best mogelijke zorg te bieden.


Voorbeeld elevator pitch assistentes

We bieden zeer bekwame administratieve assistenten die u kunnen helpen met taken zoals e-mailbeheer, het plannen van afspraken en het invoeren van gegevens, allemaal op afstand. Ons team is 24/7 beschikbaar en kan taken snel en efficiënt afhandelen, waardoor u tijd vrijmaakt om u te concentreren op de belangrijke taken.

Onze service kan worden aangepast aan uw behoeften, zodat u een toegewijde assistent kunt hebben die uw bedrijf begrijpt en persoonlijke ondersteuning kan bieden.

Ons doel is om u te helpen georganiseerd te blijven en de productiviteit te verhogen, terwijl u tegelijkertijd tijd en geld bespaart. Bedankt voor het overwegen van onze virtuele secretaresseservice.


Voorbeeld elevator pitch accountmanagement

Onze accountbeheerservice is er om uw bedrijf te helpen groeien en bloeien. Ons team van ervaren accountmanagers zal met u samenwerken om uw zakelijke behoeften te begrijpen, een strategie te ontwikkelen en een plan uit te voeren om u te helpen uw doelen te bereiken.

We bieden persoonlijke ondersteuning, zodat u erop kunt vertrouwen dat we altijd uw belangen voor ogen hebben. We houden u op de hoogte van de laatste trends en marktinzichten, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Ons doel is om langdurige relaties met onze klanten op te bouwen en hen te helpen succesvol te zijn. Bedankt voor het overwegen van onze accountbeheerservice. We kijken uit naar de mogelijkheid om met u samen te werken.


snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Bekijk ook de gratis cv templates op topvoorbeelden.com

Vergelijkbare Pagina's