Voorbeeld Elevator Pitch

Op deze pagina treft u een voorbeeld elevator pitch. 

Vertel eens wat over jezelf…

In antwoord op die vraag wordt de elevator pitch gegeven. Het is een korte presentatie over jezelf. Wie nadenkt over zijn of haar eigen elevator pitch, kan erg helpen bij situaties waarin de vraag wordt gesteld iets over jezelf te vertellen. Een elevator pitch kan van belang zijn bij bijvoorbeeld een vergadering met onbekenden of een sollicitatiegesprek.In de elevator pitch tijdens een sollicitatiegesprek vertel je in 60 seconden:

ü  Wie jij bent;

ü  Wat je te bieden hebt/ je toegevoegde waarde;

ü  Waarnaar je op zoek bent.

 

De elevator pitch is dus echt de kernboodschap van wat u over uzelf wilt vertellen. De elevator pitch is kort en duurt maximaal 1 minuut. De boodschap moet in de periode dat je in een elevator (lift) staat kunnen worden verteld. Maak er een kort en krachtig verhaaltje van! Met de elevator pitch moet u zorgen dat u de aandacht van de luisteraar(s) behoudt.


Voorbeeld elevator pitch

Voorbeeld Elevator Pitch 

1.       Persoonlijke kwaliteiten

Schrijf uw persoonlijke kwaliteiten op, wat is karakteristiek voor u? Op internet kunt u veel informatie vinden over persoonlijke kwaliteiten. U kunt hierbij ook gebruik maken van verschillende methodes.

2.       Bedenkt wat u voor een toegevoegde waarde heeft voor een bedrijf. Denk daarbij aan opleiding en ervaring. Wat heeft u het bedrijf te bieden en wat onderscheidt u van anderen. Zorg ervoor dat de elevator pitch is afgestemd op de functie waarvoor u solliciteert. Een te algemeen verhaal zorgt ervoor dat u de aandacht snel verliest. Lees de vacature goed door en concentreer u op de overeenkomsten tussen uw opleiding/ werkervaring en wat er gevraagd wordt in de vacature.

3.       Beschrijf waar u naar op zoek bent. Wat vindt u belangrijk in een toekomstige functie/ afdeling/ bedrijf.

4.       Maak van bovenstaande punten een kort verhaaltje. Het is logisch dat u niet in 1 keer een goed pakken verhaal op papier kunt zetten. Wis de zaken die minder belangrijk zijn en zorg ervoor dat het een pakkend verhaal wordt. Uiteraard is een onderdeel van uw verhaal uw naam en leeftijd, eventueel woonplaats enzovoorts.

5.       Nu u de elevator op papier heeft uitgeschreven gaat u oefenen. Lees het verhaal hardop en vraag aan uw omgeving om ook eens te luisteren naar uw elevator pitch. Het kan u verbazen wat voor mogelijk interessante aanvullingen de mensen uit uw omgeving u nog kunnen geven.

6.       Wanneer u de elevator pitch gaat overbrengen tijdens een sollicitatiegesprek is het belangrijk dat u pakkend en enthousiast overkomt. Oefen onderweg naar het gesprek nog een aantal keer, zodat de pitch goed overkomt.  

 Voorbeeld

Mijn naam is …. En ik ben … jaar oud.

Van jongs af aan was het voor mij duidelijk dat ik wilde gaan werken in de …..

Mijn opleiding …. Is daarvoor een logische stap geweest en heb ik met veel enthousiasme gevolgd en afgerond. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben als …. ben ik op zoek naar een volgende stap in mijn carrière. De vacature bij uw bedrijf als …. sprong er bij mij direct uit. De complexiteit en veelzijdigheid van de vacature spreken mij erg aan. Ik verwacht door mijn ….. een zeer geschikte kandidaat te zijn. Kunt u mij wat meer over de functie inhoud vertellen?

Download voorbeeld elevator pitch

Download voorbeeld elevator pitch in Word. 

Volg ons op Twitter!