CV Voorbeeld 2

CV voorbeeld 2, maak eenvoudig en snel je cv met onze (gratis) cv templates in Microsoft Word. Je cv maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Als je gaat solliciteren is het maken van een cv essentieel. Hoe beter jij je cv maakt, hoe groter de kansen om uitgenodigd te worden op gesprek. Om je te helpen een perfect cv te maken, hebben we alle informatie op een rijtje gezet en verschillende (gratis) voorbeelden beschikbaar gesteld.
button-alle-cv-voorbeelden
alle-sollicitatiebrieven

Baanwinnende (gratis) CV Voorbeelden

Gratis-cv-template-2
cv-voorbeeld-word-1
cvTemplateGratis16
cvTemplateGratis12

Inhoud CV

Er zijn verschillende onderdelen waar een standaard cv uit bestaat:

 • Naam en functie
 • Contactgegevens: Adres, telefoonnummer en e-mailadres.
 • Profieltekst: Een korte inleiding/ samenvatting van je cv die aansluit op de vacature
 • Vaardigheden: Je hard en soft skills
 • Werkervaring: Een a-chronologische opsomming van je werkervaring (functietitel, bedrijfsnaam, data, werkzaamheden, prestaties, verantwoordelijkheden)
 • Opleiding: Een a-chronologische opsomming van je opleidingen/ cursussen/ certificaten
 • Aanvullende info: Overige relevante informatie voor de functie zoals talen, referenties, een foto


CV Voorbeeld 2

voorbeeld-cv-gratis-word-2.webp

Download cv voorbeeld 2

download-cv-voorbeeld
 • Download het bestand in ZIP;
 • Pak het ZIP bestand uit;
 • Vul eenvoudig je gegevens in;
 • Start met solliciteren!

CV voorbeeld 2: CV Maken Do's en Don'ts 

Bij het maken van je cv zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. We hebben een overzicht gemaakt van wat je vooral wel kan doen en welke zaken je beter achterwege kan laten. Zo zorg je ervoor dat jouw cv eruit springt en je de grootste kans maakt om uitgenodigd te worden. 

CV Voorbeeld 2: CV maken - de Do's

Leesbaarheid van je cv

Ten eerste is het van belang dat je cv goed leesbaar is. Dat kan je doen door consequent te zijn in de opmaak en te werken met opsommingstekens. Maak je cv ordelijk, waardoor het makkelijk leesbaar is en de juiste ervaring eruit springt. Je kan door een goede leesbaarheid van je cv ervoor zorgen dat recruiters sneller kunnen zien of je geschikt bent. 

Keywords uit de vacature

Keywords zijn een ander belangrijk onderdeel op je cv. Bekijk de vacature goed en zorg dat de keywords uit de vacature goed terug te vinden zijn op je cv. Staat er bijvoorbeeld dat men op zoek is naar iemand met debiteuren administratie? Zorg dan dat deze term op dezelfde manier terugkomt op je cv.

Het komt ook vaak voor dat cv’s eerst door een automatische scan gaan, deze zal op basis van de juiste keywords jouw geschiktheid snel kunnen herkennen. Probeer je bij het opstellen van je cv te verplaatsen in een robot, of een onervaren recruiter. Beiden zullen voornamelijk naar overeenkomsten van de belangrijkste keywords kijken, maak daar gebruik van en haal je voordeel eruit.

Keywords uit de vacature

Keywords zijn een ander belangrijk onderdeel op je cv. Bekijk de vacature goed en zorg dat de keywords uit de vacature goed terug te vinden zijn op je cv. Staat er bijvoorbeeld dat men op zoek is naar iemand met debiteuren administratie? Zorg dan dat deze term op dezelfde manier terugkomt op je cv.

Het komt ook vaak voor dat cv’s eerst door een automatische scan gaan, deze zal op basis van de juiste keywords jouw geschiktheid snel kunnen herkennen. Probeer je bij het opstellen van je cv te verplaatsen in een robot, of een onervaren recruiter. Beiden zullen voornamelijk naar overeenkomsten van de belangrijkste keywords kijken, maak daar gebruik van en haal je voordeel eruit.

Prestaties op je cv

Laat goed zien wat je bereikt hebt in je werkverleden. Maak niet simpelweg een opsomming van de taken die je hebt uitgevoerd (deze zijn veelal namelijk al duidelijk aan de hand van je functienaam), maar geef aan waarin jij uitblonk tijdens het uitvoeren van die functie. Bij sales functies is dit bijvoorbeeld te vertalen in het behalen of overtreffen van bepaalde verkoopdoelen. Deze kan je zelfs goed vertalen in percentages en cijfers.

Bestandsnaam

Stuur je cv met een duidelijke bestandsnaam. Noem het bestand bijvoorbeeld: Isabel-Vos-cv. Zo kan de recruiter je cv een stuk makkelijker terugvinden het staat netjes. Aan de hand van de bestandsnaam ziet men gelijk welke kandidaat het is. Als iedereen zijn cv opstuurt met bijvoorbeeld de naam cv-2022, dan is het lastig zoeken en moet de recruiter zelf nog de bestanden met een andere naam gaan opslaan.

Actief

Geef een duidelijke en actieve weergave van je werkervaring. Passieve en vage teksten zullen niet goed werken op je cv. Geef to the point aan wat je hebt bereikt en waar je goed in bent.

Wissel af

Probeer de standaard termen te vermijden en zorg dat je opvalt door synoniemen te gebruiken die aantrekken. Als je bijvoorbeeld wil zeggen dat je ergens de verantwoordelijkheid over had, kan je kiezen voor woorden als aansprakelijk of toerekenbaar. Zo kan je voor veel woorden synoniemen opzoeken die zorgen dat je cv er anders uitziet dan de rest.

Spelling en controle

Lees je cv goed na en controleer op spellingsfouten en een heldere opmaak. Als je fouten maakt op je cv zal dat nooit in je voordeel werken. Lees alles nog een keer goed na en zorg dat je cv foutloos is. Soms helpt het om alles even hardop te lezen om de fouten eruit te halen. Ook kan je iemand uit je omgeving vragen om te checken op fouten die de fouten eruit kan halen waar jij wellicht overheen leest.

Linkjes op je cv

Linkjes naar projecten die jij hebt gerealiseerd kunnen ook een mooi extraatje geven aan je cv. Het hangt natuurlijk af wat voor werk je doet, maar in veel gevallen is er interessante informatie waar je naartoe kan linken. Bijvoorbeeld als je genoemd wordt in een nieuwsartikel, naar een portfoliopagina van je werk, of naar websites waar jij een belangrijke verantwoordelijkheid hebt gehad.

Up to date cv

Zorg dat alles op je cv up to date is. Ga na wat je sinds de laatste keer dat je aanpassingen aan je cv hebt gemaakt hebt bereikt en voeg dit toe. Ook als je linkjes gebruikt op je cv i9s het handig om deze altijd even te checken voordat je weer gaat solliciteren.

Afstemming van je cv

Stem de template die je gebruikt af op de baan waar je naar solliciteert. Hou het bijvoorbeeld simpel en zakelijk als je solliciteert naar een baan bij een bank of advocatenkantoor. Maak juist meer gebruik van design als je in die richting solliciteert. Twijfel je over wat voor jou de beste optie is? Maak dan gebruik van een eenvoudig leesbaar cv zonder te veel toeters en bellen.

CV Voorbeeld 1: CV maken - de Don'ts

Persoonlijke informatie

Zet niet te veel persoonlijke informatie op je cv. Hou het bij de belangrijke contactinformatie en laat de rest weg. Soms is het voor een functie belangrijk waar je woonplaats is en kan je die vermelden, maar je gehele adres is niet nodig.

Ook is informatie over je geloof, je burgerlijke staat en de namen van je kinderen overbodige informatie. Je cv bestaat uit 1 en soms 2 pagina’s, dus gebruik deze ruimte voor informatie die wel van belang is.

Te veel informatie

Een lang cv is echt niet meer van deze tijd. Probeer alles op 1 pagina te krijgen en in uitzonderlijke gevallen op 2 pagina’s. Als je wijs met de ruimte omgaat, is het in de meeste gevallen gewoon mogelijk om je cv te maken op 1 pagina.

Liegen

Leugens is een echte no go. Deze kunnen in de meeste gevallen eenvoudig achterhaald worden en zullen nooit een toegevoegde waarde zijn in je carrière. Niemand is perfect, dus als er dingen zijn waar je minder trots op bent kan je daar prima voor uitkomen. Bedenk hoe je deze zaken juist in je voordeel kan laten werken.

Als je bijvoorbeeld een tijdje uit de roulatie bent geweest om lekker te feesten en vakantie te vieren, kan je laten zien dat je daardoor hebt geleerd dat je jezelf verder wil ontwikkelen en die behoefte nu niet meer hebt. Eerlijkheid is altijd de enige optie voor je cv.

Referenties

Referenties hoef je niet direct op je cv te zetten, dus gebruik die ruimte voor belangrijkere informatie. Vaak is het een kunst om alles overzichtelijk op een pagina te krijgen en dan is het vermelden van referenties zonde van de plek. De recruiter heeft ze toch pas nodig op het moment dat ze met je verder gaan in procedure en zal er dan gewoon naar vragen.

Onprofessioneel e-mailadres

Een onprofessioneel emailadres komt nog steeds af en toe voor, zorg ervoor dat dit bij jou niet het geval is. Wij zijn in onze carrière in de HR al zoveel onprofessionele emailadressen tegengekomen!

Deze kan je prima gebruiken voor een datingsite of andere privé aangelegenheden, maar op je cv is een professioneel emailadres altijd de beste optie. Als je geen professioneel emailadres hebt, kan je deze eenvoudig en gratis aanmaken via bijvoorbeeld gmail of hotmail.

CV maken gratis templates

Bekijk al onze gratis cv voorbeelden en gratis cv templates.

Bekijk al onze voorbeeld sollicitatiebrieven

Bekijk ook de gratis cv templates op carlastemplates.com.  

snelcursus-chatgpt-samen-met-ai
cv-voorbeeld-word-uitleg

Vergelijkbare Pagina's