CV Maken Bijbaan

CV Maken Bijbaan - heb je geen zin in gedoe en om lang bezig te zijn met het maken van je CV?

Maak Efficient een CV voor je bijbaanje en start gelijk met solliciteren. 


Een bijbaantje is vaak werk in een winkel of in de horeca en het is over het algemeen niet nodig om een uitgebreid CV te maken. Het belangrijkste voor je potentiele werkgever zijn je contactgegevens, je eventuele ervaring en je beschikbaarheid. Als je gaat solliciteren is het wel zo netjes om een CV mee te sturen en hier leggen we je uit hoe je die eenvoudig kunt maken in Word. 


Bekijk op deze pagina:

  • Welke Onderdelen een CV voor een bijbaantje heeft;
  • Een Gratis voorbeeld CV voor een Bijbaan;
  • Een Voorbeeld Motivatiebrief voor een bijbaantje. 




Gratis CV Voorbeeld Bijbaan

CV-Maken-Bijbaan-Voorbeeld




CV Maken Bijbaan

Als je voor een Bijbaantje een CV wil maken, kun je een beknopt CV maken. Je zal waarschijnlijk geen of weinig ervaring hebben, dus veel heb je niet te vermelden. Voor een bijbaantje heb je ook meestal niet veel kennis en ervaring nodig, het gaat er vooral om dat je gemotiveerd bent om te werken en dat je op de goede tijden beschikbaar bent. 


Stuur daarom altijd een (korte) motivatie mee met je sollicitatie, waarin je duidelijk aangeeft wat je beschikbaarheid is en waaruit je enthousiasme blijkt. Dan ben je al op de helft!


Verder maak je voor een bijbaan een beknopt CV met de onderstaande onderdelen:


CV Maken Bijbaan Onderdeel Naam, Functie en Contactgegevens

Dit onderdeel van je CV voor je bijbaan is vrij standaard. Je naam zet je ergens bovenin het document, je functie ook ergens op een prominente plek en je contactgegevens duidelijk in beeld. We kunnen er hele verhalen over schrijven, maar het is allemaal erg standaard. Bekijk de voorbeeld cv templates om een beeld te geven hoe deze gegevens eruit zien op je CV. 


CV Maken Bijbaan Onderdeel Profiel

Je profieltekst is een belangrijk onderdeel en mag bij een CV voor een bijbaan best wat uitgebreider zijn.

Omdat je weinig ervaring hebt, kan je de profieltekst gebruiken om je enthousiasme te laten zien.

Ook kan je in de profieltekst de vaardigheden belichten die jij bezit en overeenkomen met de vaardigheden die nodig zijn voor de functie. 


Lees meer over het schrijven van een Goede Profieltekst op je CV op CarlasTemplates.com. 



CV Maken Bijbaan Onderdeel Vaardigheden

Je vaardigheden zijn de dingen die jij beheerst, waar jij goed in bent. Den dan bijvoorbeeld aan het spreken van een buitenlandse taal, dat kan voor sommige bijbaantjes (zoals in de horeca) van pas komen. 


Vaardigheden op je CV voor een Horeca Bijbaantje

In de horeca zijn bijvoorbeeld de onderstaande vaardigheden van belang, als jij 1 van die vaardigheden (of meerdere) bezit, dan zou ik die zeker op mijn CV zetten. 


  • Enthousiasme en Toewijding
  • Overzichtelijk
  • Communicatieve vaardigheden
  • Secuur
  • Spreken van een Buitenlande taal


Er zin voor de horeca natuurlijk veel meer vaardigheden die van toepassing zijn, in de vacature staat meestal wel aangegeven waar ze precies naar op zoek zijn. Lees meer over de vaardigheden op je CV op Carlastemplates.com. 



Werkervaring op je CV voor een Bijbaantje

Als je al werkervaring hebt, dan spreekt dit onderdeel voor zich. Je zet je werkgevers, functies en periodes op je CV en geeft een korte omschrijving van je taken. Maar als dit je eerste baantje is, dan heb je simpelweg nog geen ervaring. In dat geval kan je het onderdeel ooik helemaal weglaten. 


Als je toch iets wil vermelden bij je werkervaring, kijk dan naar dingen die je voor bijvoorbeeld een sportclub hebt gedaan, of een stage die je gelopen hebt. 


Opleidingen op je CV voor een Bijbaantje

Hier geef je een opzomming van de opleidingen en cursussen die je hebt gevolgd. Als je nog niet veel hebt gedaan, kan je hier ook gewoon de lagere school vermelden. Het is allemaal een beetje overbodige informatie, maar je hebt gewoon nog niet veel om te vermelden. 


Opbouw van je CV

Een standaard CV kan er op verschillende manieren uitzien. Hieronder hebben we een voorbeeld geplaatst, met een uitleg over de verschillende onderdelen van het CV. 


Bekijk de Opbouw van een CV:


cv-voorbeeld-word-uitleg

CV Maken Bijbaan Stappenplan

Volg onderstaand Stappenplan voor het maken van je CV en werk zo efficient mogelijk. 


  1. Bepaal je doel: Voordat je gaat beginnen met je cv, is het goed om na te denken over je doel, wat je wil bereiken. Als je wil werken voor een specifiek bedrijf of een specifieke functie, dan zal je je cv erg gericht maken. Daarentegen kan je een algemener cv maken op het moment dat je nog open staat voor verschillende opties.
  2. Maak een overzicht van alle informatie die op je cv komt: Vaak kan je om te beginnen een ouder cv gebruiken en dit aanvullen met de meer recentere informatie: vaardigheden, opleidingen, werkervaring. Als je nog niet veel informatie hebt, dan is dat ook prima. Voor een bijbaantje heb je vaak niet veel ervaring en kennis nodig. 
  3. Kies een template: Het is belangrijk om een overzichtelijke template te kiezen die past bij de branche waarin je solliciteert. Een template met duidelijke koppen, een goed leesbaar letterype en verder niet te veel poespas is in de meeste gevallen de beste optie. Voor een bijbaantje kan je het beste een template kiezen die ruim is opgezet. Zo lijkt het nog of je veel op je CV hebt staan. Met en goede template ben je al halverwege. 
  4. Verwerk alle informatie in je template: Zorg ervoor dat je alles verwerkt in de template, minimaal je naam, contactgegevens, vaardigheden, werkervaring en opleidingen.
  5. Maak zo veel mogelijk concreet: Gebruik cijfers om je prestaties weer te geven, voorbeelden en statistieken om je prestaties goed en meetbaar te illustreren.
  6. Pas je cv aan de vacature aan: Hiervoor lees je de vacature goed door en kijk je naar de overeenkomsten. De keywords waar overeenkomsten in zijn benadruk je in je cv. Gebruik dus de functiebeschrijving en eisen/ wensen als leidraad om je vaardigheden en ervaring en opleiding te benadrukken die het meest relevant zijn.
  7. Schrijf een profieltekst: In je profieltekst geef je een korte introductie van je cv en kan je ook een aansluiting op de vacature maken. Lees verder op deze pagina meer over het schrijven van een profieltekst.
  8. Controleer en verstuur: Controleer je cv goed op spel- en grammaticafouten en vraag iemand uit je omgeving voor een extra controle.



Bekijk ook de Motivatiebrieven voor Studenten en de Gratis CV Templates voor Studenten



snelcursus-chatgpt-samen-met-ai

Vergelijkbare Pagina's