Ondernemingsplan Ondernemer


In dit onderdeel “Ondernemingsplan Ondernemer”geeft u informatie over de ondernemer zelf. U vertelt hier onder andere de motivatie van de ondernemer. Het lijkt op een motivatie bij een sollicitatiegesprek. U schrijft over uw werkervaring en opleiding, uw motivatie om de onderneming te starten en uw persoonlijke doelstellingen. Wanneer u met meerdere ondernemers bent, worden alle ondernemers in dit hoofdstuk meegenomen.

 


Ondernemingsplan over de ondernemers- Persoonlijke gegevens

U vermeldt hier uw persoonlijke gegevens:

Naam:                                  Naam ondernemer

Adres:                                  Straatnaam & huisnummer, Postcode & Plaats

Telefoon:                           06 – 000 00 000

E-mail:                                 naam@provider.nl

Geboortedatum:            00-00-0000

Geboorteplaats:              Geboorteplaats

Nationaliteit:                     Nederlandse

Ondernemingsplan Over de ondernemers– Persoonlijk motief en doelstelling

U schrijft hier over de reden waarom u de onderneming wilt beginnen. U vertelt over uw persoonlijke achtergrond (opleiding en ervaring) waarbij u aangeeft waarom u geschikt bent om dit bedrijf tot een succes te maken. Wanneer u een bedrijf gaat starten is het van belang dat u gemotiveerd bent. U geeft als startende ondernemer hier ook aan wat uw doelstellingen zijn om het bedrijf op te zetten.

 

U kunt op internet een ondernemerstest maken om u op weg te helpen bij de motivatie en doelstellingen. Deze test kunt u indien gewenst als bijlage toevoegen aan het ondernemingsplan.

 

U schrijft hier ook over uw persoonlijke kwaliteiten. Net zoals bij een sollicitatie geeft u aan wat uw sterke en zwakke punten zijn en wat deze kwaliteiten voor invloed zullen hebben op u als ondernemer. Wat maakt u geschikt als ondernemer en wat zijn uw kwaliteiten met betrekking tot deze onderneming. Kijk hierbij wel eerlijk naar uw mindere kwaliteiten. Wanneer u bijvoorbeeld minder goed bent in administratieve zaken, kunt u dat gewoon melden. Wanneer u de onderneming start, dient u er in dat geval rekening mee te houden dat u deze zaken uitbesteedt zodat u dit opvangt.

 

Schrijf een enthousiaste motivatie!

 

Ga naar boven op de pagina "Ondernemingsplan Ondernemer"