Voorbeeld kas Excel

Een voorbeeld kas Excel om eenvoudig uw kasboek te verzorgen. Met behulp van uw kasboek zorgt u voor een ordelijke administratie van uw contante betalingen. Zorg er altijd voor dat u bij contante betalingen een bon vraagt. Op deze bon staat uw BTW vermeld. 

Indien u in het bezit bent van de bon, kunt u deze verwerken in uw administratie en zodoende de kosten aftrekken van de winst. Ook kunt u in veel gevallen de BTW terugvragen. Denk hierbij aan de BTW op bijvoorbeeld brandstof. Het is daarom van belang uw bonnen goed te bewaren. Ik maak zelf gebruik van een prikker waar ik de bonnetjes op prik en daarna verwerk ik ze maandelijks in het kasboek.  


Voorbeeld kas Excel

Bovenstaand voorbeeld kunt u gebruiken voor uw kas administratie. Het is een Excel sheet, met voor elke maand een nieuw tabblad. De bedragen (totalen) worden automatisch berekend na het invullen.


In eerste instantie kent u een nummer toe aan de bon. Dit nummer schrijft u ook op uw hard copy bon. Dit doe ik altijd om te zorgen dat er een ordelijk kas boek ontstaat. De bonnen hebben vaak een lang nummer of geen nummer, vandaar de eigen nummering.