Voorbeeld sollicitatiebrief receptioniste

Zie hieronder een voorbeeld sollicitatiebrief receptioniste. In de sollicitatiebrief geeft u een motivatie waarom u denkt geschikt te zijn om de vacature in te vullen. 

Naast een gerichte sollicitatie  kunt u een open sollicitatie sturen. Misschien staat er bij de organisatie momenteel geen passende vacature op de website, maar denkt u wellicht in de nabije toekomst mogelijk voor het betreffende bedrijf te werken.  

 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Bedrijfstraat en nummer

Postcode en Plaats

 

 

Datum, Plaats

Betreft: sollicitatie functie receptioniste

 

Geachte heer/  mevrouw,

 

 

Als zeer ervaren receptioniste (meer dan 6 jaar), zowel bij overheidsinstanties als in het bedrijfsleven, zou ik graag weer in de eigen regio aan de slag willen.

 

Ik ben stressbestendig en representatief en heb diverse cursussen gevolgd om mijn functie beter uit te kunnen uitoefenen. Ik ben erg gedreven en kan goed samenwerken in teamverband. Daarnaast heb ik een goede kennis van de gebruikelijke computer programma’s zoals de diverse programma’s van Microsoft Office zoals Word, Excel, Outlook, Powerpoint en Acces.

 

Bij mijn huidige werkgever werk ik veel met internationale bedrijven. Hierdoor heb ik mijn talen kunnen verbeteren. Ik beheers in woord en geschrift de Nederlandse, Engelse, Duitse en Spaanse taal. Zodoende denk ik goed te passen binnen uw internationale organisatie. Ook ben ik bekend met uw branche. Bij mijn eerste wekgever heb ik gewerkt in de techniek. Hier heb ik als receptioniste gewerkt op de technische afdeling van het bedrijf x.

 

Ik woon 5 minuten lopen van uw bedrijf vandaan en ben, met een maand opzegtermijn, fulltime beschikbaar. Graag kom ik in aanmerking om mijn cv en motivatie nader toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

 

Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens


U zend de brief over het algemeen via de mail, of via een link van de website van het bedrijf waar u solliciteert. Het kan ook zijn dat u via een vacaturebank solliciteert en dat u daar een cv en motivatie brief kunt uploaden. Zorg ervoor dat u uw contact gegevens zoals uw e-mail adres en telefoonnummer duidelijk vermeld. 

Zie ook de andere voorbeeld sollicitatie en motivatie brieven:

Voorbeeld 1

Opmaak 

Voorbeeld 4

Receptioniste

Voorbeeld 2

HBO

Voorbeeld 3

Projectmanager

Ga naar boven op de pagina van de voorbeeld sollicitatiebrief receptioniste