Voorbeeld sollicitatiebrief stage

Hieronder treft u een voorbeeld sollicitatiebrief stage. U kunt dit voorbeeld gebruiken als opzetje voor uw eigen sollicitatiebrief. In uw sollicitatiebrief zet u een korte omschrijving van uw opleiding en de reden waarom u denkt geschikt te zijn voor de bepaalde vacature. Zorg ervoor dat uw potentiële werkgever aansluiting ziet en toon uw enthousiasme voor de vacature en het bedrijf. Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Bedrijfstraat en nummer

Postcode en Plaats

 

 

 

Datum, Plaats

 

Betreft: sollicitatie stage

 

 

 

Geachte heer/  mevrouw (Achternaam),

 

Op uw website zag ik de vacature voor een stageplek van accountmanager staan. Omdat deze vacature goed aansluit op mijn opleiding en ik momenteel op zoek ben naar een stage plaats, zend ik u hierbij mijn sollicitatie.

 

Momenteel ben ik in de afrondende fase van de opleiding accountmanagement. Dit is een 4 jarige opleiding, waarin ik breed wordt opgeleid in het vak. Na mijn middelbare school heb ik al snel de keuze gemaakt om de opleiding accountmanagement te volgen en met veel enthousiasme ben ik nu bijna klaar om te beginnen aan mijn carrière. De studie ligt mij erg goed en ik heb dan ook een goede cijferlijst. In het tweede jaar van mijn studie heb ik reeds een korte stage gedaan van 4 maanden. Deze stage heb ik bij een internationale organisatie gevolgd, waardoor mijn beheersing van de  Engelse en Spaanse taal zeer sterk is geworden.

 

U organisatie spreekt mij erg aan door het internationale karakter en omdat ik al enige kennis heb van de markt. Ik denk dat ik door mijn opleiding en kennis zeer goed aansluit op de vacature. Ik ben zeer commercieel ingesteld, flexibel en een harde werker.

 

Ik woon dicht bij uw bedrijf en ben per 1 september voor een half jaar lang fulltime beschikbaar. Om mijn motivatie verder toe te lichten, kom ik graag in aanmerking voor een persoonlijk gesprek.

 

 Met vriendelijke groet,

 

Naam & contactgegevens


Download voorbeeld sollicitatiebrief stage in Word.