Word naar PDF

Word naar PDF omzetten kan met een PDF printer of een converteer programma. Wanneer u belangrijke documenten per email verstuurt en het niet gewenst is dat de ontvanger wijzigingen in het document aanbrengt, kunt u er een PDF document van maken. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld offertes, facturen, loonstroken, enzovoorts. Een PDF printer biedt een eenvoudige oplossing om uw Word bestand te converteren naar PDF zodat er niet meer in gewijzigd kan worden. Zie hieronder wat de mogelijkheden zijn. 


Word naar PDF Printer

In sommige computers staat al standaard een PDF printer en converteer programma geïnstalleerd. In dat geval gaat u naar bestand- afdrukken- en selecteert u de PDF printer. Wanneer er nog niks is geïnstalleerd  kunt u zelf een PDF printer downloaden. Zelf maak ik altijd gebruik van Primo PDF. Dat is een simpele PDF printer die u eenvoudig installeert. 


Primo PDF kunt u downloaden via de officiële site: www.primopdf.com/nl


Via bovenstaande site kunt u gratis en eenvoudig de PDF printer op uw computer installeren. U loopt de stappen van de installatie door, alles spreekt voor zich. 


Na het installeren staat de PDF printer tussen uw printers. Als u nu uw Word bestand opent en gaat naar bestand- printen, kunt u daar de PDF printer selecteren. Druk daarna op afdrukken en er verschijnt enkele seconde later een scherm waarin u kunt aangeven waar het PDF bestand kan worden opgeslagen. 

Word naar PDF

U kunt ook gebruik maken van een online converteer programma. Een voorbeeld van een site waar u de Word bestanden kunt converteren naar PDF bestanden is http://www.freepdfconvert.com/


Naast een online converteer programma's voor de conversie van Word naar PDF , kunt u er ook programma's voor downloaden. Een voorbeeld hiervan is http://www.dopdf.com/

Zorg ervoor dat u belangrijke documenten niet in een wijzigbare versie stuurt. Zo weet u zeker dat er geen misbruik van gemaakt kan worden. Een PDF printer zoals Primo PDF is een prima hulpmiddel om uw documenten veilig te stellen tegen wijzigingen. 

Voor als het niet de bedoeling is dat mensen wijzigingen aanbrengen in uw documenten, is het mogelijk om een Word bestand te converteren naar PDF. In PDF kunnen niet zo snel wijzigingen worden aangebracht. Het kan op de bovenstaande manieren en u kunt het in nieuwere versies nu ook direct converteren. Bij het opslaan zal er dan gekozen moeten worden voor PDF. De keuze staat automatisch op Word, maar dat kan veranderd worden. Er wordt dan een tweede bestand aangemaakt in PDF. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.