Word naar JPG

Om van Word naar JPG te converteren zijn diverse mogelijkheden. U kunt een converteer programma downloaden. Maar goede gratis programma's zijn lastig te vinden. Vaak zijn het betaalde programma's en kunt u alleen gratis een demo versie downloaden. Op de afbeelding komt dan een soort stempel of watermerk te staan, zodat u het bestand  niet kunt gebruiken. U krijgt pas de "schone" bestanden opslaan wanneer u de volledige versie aanschaft.U kunt ook via een aantal stappen en gebruik makende van verschillende standaard programma's, ook uw bestand wijzigen naar JPG. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn

Handmatig Word naar JPG

Het is misschien omslachtig, maar het werkt wel. U heeft voor deze handmatige optie de volgende programma's nodig: Word en Paint. 


  1. U opent het Word document. 
  2. Zorg ervoor dat u het document volledig op uw scherm ziet. Wanneer u een deel ziet, kunt u bij beeld-in/uit zoemen zorgen dat u het hele document in beeld heeft.
  3. Maak een printscreen van het document. Dit doet u door eerst op Shift te drukken, gevold door de {PRT SC} knop rechts boven (vierde van rechts) op uw toetsenbord. 
  4. Open een Paint document.
  5. Selecteer bewerken-plakken, of gebruik de sneltoets {ctrl-V} en plak de afbeelding in het Paint bestand.
  6. Druk op de toets {selecteren} in paint. 
  7. Selecteer het deel wat u als afbeelding wenst te hebben. 
  8. Druk op de toets {bijsnijden} en snijdt het bestand in het gewenste formaat.
  9. Sla het document op, op een locatie waar u het gemakkelijk terug kunt vinden. 

Converteer Word naar JPG

Wanneer het om een grote hoeveelheid bestanden gaat, kan het beter zijn om gebruik te maken van een converteer programma. Het voordeel daarvan is dat u veel tijd bespaart. Het nadeel is dat het lastig is om gratis con verteer programma's te vinden. Vaak kunt u wel een probeer versie downloaden, maar kunt u hem pas echt gebruiken als u de volledige versie koopt. Het document is dan voorzien van een watermerk. 

Wanneer u niet wil dat mensen wijzigingen kunnen aanbrengen is het mogelijk om de bestanden van Word naar een afbeelding te maken. De teksten en indelingen kunnen dan niet meer worden veranderd. Het is ook mogelijk om er een PDF bestand van te maken. Dat kan door middel van een conversie naar PDF, maar u kunt er ook voor kiezen in nieuwere versies van Word om het bestand op te slaan als PDF. In dat geval wordt er een kopie van het bestand gemaakt in PDF.

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.