Voorbeeld modern curriculum vitae

Op deze pagina staat een voorbeeld modern curriculum vitae. De afgelopen jaren zijn de sjablonen van het curriculum vitae veranderd. Waar je vroeger nog een CV van 5 kantjes tegen kon komen, bestaat het CV tegenwoordig meestal maar uit 1 pagina.De HR medewerker heeft vaak veel sollicitaties te behandelen en daardoor geen tijd om lange CV’s uitgebreid te bestuderen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat er gemiddeld zes seconden wordt besteed aan de eerste screening van uw CV. U geeft dus in uw CV een beknopte omschrijving van uw werkverleden en opleiding(en) en in een persoonlijk gesprek kunt u verder hierop ingaan.

Opbouw van een modern curriculum vitae

Een curriculum vitae bestaat uit de volgende onderdelen:

 

 • Naam: Volledige voornaam en achternaam
 • NAW gegevens: uw adresgegevens, straat & huisnummer, postcode en Plaats
 • Informatie: uw geboortedatum en geboorteplaats. U kunt er ook voor kiezen dit weg te laten. Het nadeel van het vermelden van de geboortedatum kan zijn dat een potentiële werkgever je te jong of te oud vindt voor de vacature. Dit als reden aandragen om iemand niet aan te nemen is verboden bij de wet, maar is lastig te controleren. Leeftijdsdiscriminatie is niet toegestaan bij de selectie.
 • Profiel, persoonlijke presentatie: Hier geeft u een korte omschrijving van uw belangrijkste kenmerken. Waar bent u in gespecialiseerd en waar blinkt u in uit? Dat geeft u in dit onderdeel beknopt weer.
 • Opleidingsgegevens en behaalde cursussen en certificaten: geef bij de opleidingen aan waar u deze hebt gevolgd en in welke jaren. Het is ook van belang aan te geven of u de opleiding met succes heeft afgerond.
 • Werkverleden: geef aan bij welk bedrijf u heeft gewerkt, welke functie u daar heeft gehad en een beknopte omschrijving van de werkzaamheden.
 • Talenkennis en overige kennis: geef aan welke talen u beheerst en in welke mate u deze beheerst. Daarnaast kunt u informatie geven over bijvoorbeeld computerkennis.
 • Optioneel een pasfoto: u kunt ervoor kiezen om uw CV wat meer persoonlijk te maken door een foto toe te voegen. Zorg er wel voor dat het een professionele foto is die aansluit op het functieprofiel.

Tips voor een goed modern curriculum vitae

 • Zorg ervoor dat uw CV eruit springt door een mooie lay-out. Zeker als u een creatief beroep heeft is het van belang om wat extra aandacht te besteden aan de vormgeving van uw CV. Zowel op het gebied van kleuren als op het gebied van lettertype, kunt u zichzelf onderscheiden van de rest.
 • Laat zien dat u gemotiveerd bent en laat uw kwaliteiten uitblinken
 • In de persoonlijke presentatie kunt u uw kwaliteiten extra uitlichten en laten zien wat uw specialisme is. Door een pakkende tekst te schrijven nodigt u de HR medewerker uit om zich verder te verdiepen in uw profiel. Besteed dus wat extra aandacht aan een goede persoonlijke presentatie.
 • Houd het kort en bondig. Het belangrijkste van een modern curriculum vitae is dat het kort en bondig is. Haal de belangrijke onderdelen van uw takenpakket eruit en zorg ervoor dat de kern van de werkzaamheden duidelijk naar voren komt.

Voorbeeld modern curriculum vitae

Bekijk hier de verschillende voorbeelden van een modern curriculum vitae. Zoals u ziet bestaan ze allemaal slechts uit 1 pagina en wordt er bij een aantal gebruik gemaakt van kleur. U kunt de voorbeelden downloaden en aanpassen naar uw eigen stijl.

Download voorbeeld modern curriculum vitae in PDF

Download voorbeeld modern curriculum vitae 2 in PDF

voorbeeld-modern-curriculum-vitae-3

Download voorbeeld modern curriculum vitae 4 in PDF

Download voorbeeld modern curriculum vitae 5 in PDF

Download voorbeeld modern curriculum vitae 6 in PDF

Voorbeeld modern curriculum vitae in Word

Wanneer u de voorbeeld CV's wilt gebruiken als opzetje, kunt u er ook voor kiezen om de voorbeeld moderne CV;s te downloaden in Word en aan te passen naar uw eigen situatie. Download hier de 6 voorbeelden

Bekijk de actuele vacatures op werk.nl, indeed en monsterboard