Opmaak sollicitatiebrief

De opmaak sollicitatiebrief kan in de vorm van een brief of een e-mail. Wanneer u ervoor kiest om een e-mail te sturen, kunt u ervoor kiezen om de brief in de bijlage te zenden, of in de mail uw cv motiveren. Bekijk ook de verschillende CV voorbeelden


Opmaak sollicitatiebrief

Bekijk hieronder de opmaak van een sollicitatiebrief. De opmaak van de brief is hetzelfde als de opmaak van een standaard zakelijke brief. U begint met het briefhoofd met de NAW gegevens van de verzender en de ontvanger, gevolgd door een datum en plaats regel en een betreft regel. Eventueel voegt u een referentie regel toe. Vervolgens start u met de aanhef en volgen de inleidende alinea en de overige alinea's. U sluit de brief af met de afsluiting en de ondertekening. 

Bedrijfsnaam

T.a.v. contactpersoon vermeld op de vacature

Bedrijfstraat en nummer

Postcode en Plaats

 

 

Datum, Plaats

Betreft: sollicitatie functie Projectmanager

 

Geachte heer/  mevrouw,

 

Enthousiast geworden door de vacature op uw website wil ik solliciteren naar de functie van “Projectmanager”.  Ik ben toe aan een volgende stap in mijn loopbaan en u geeft aan een vacature voor deze functie te hebben.

 

Mijn brede interesse voor techniek en mijn werkervaring maken mij tot een geschikte kandidaat voor deze functie. De laatste 15 jaar heb ik ervaring opgedaan op het gebied van projectbegeleiding van complexe technische projecten. In deze periode heb ik voor 1 werkgever op verschillende afdelingen mogen werken. Zo heb ik een brede ervaring opgedaan.

 

Het coördineren en motiveren spreken mij erg aan in deze functie en het zou een mooie stap in mijn carrière zijn.  De opleiding heb ik intern bij mijn huidige werkgever al afgerond. En hoewel ik een goede werkrelatie heb met mijn huidige werkgever, ben ik toe aan een nieuwe omgeving waar ik mijn kennis kan verbreden.

 

In het bijgevoegde curriculum vitae vindt u meer gedetailleerde informatie over mijn loopbaan en ontwikkeling. Vanzelfsprekend neem ik deze graag persoonlijk met u door om te zien op welke manier ik mij wellicht in de nabije toekomst in kan zetten als Projectmanager bij uw bedrijf.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Uw naam

Contactgegevens


Stuur in de bijlage uw cv mee naar het bedrijf waar u solliciteert. In uw cv vermeldt u helder en duidelijk welke opleidingen u heeft gevolgd en wat uw arbeidsverleden is. Omschrijf bij uw arbeidsverleden goed wat de werkzaamheden zijn geweest die u heeft uitgevoerd. Zo kan de ontvanger van uw sollicitatie goed beoordelen of uw profiel aansluit bij de vacature. 


Zie ook andere voorbeelden van de opmaak sollicitatiebrief

Bekijk de actuele vacatures op werk.nl

Bekijk ook de andere voorbeeld sollicitatie en motivatie brieven:

Voorbeeld 1

Voorbeeld 2

Voorbeeld 3

Opmaak 

Voorbeeld 4

Receptioniste

Bekijk meer gratis CV voorbeelden op topvoorbeelden.com