Online Marketing

Onder online marketing verstaan we de marketing op het internet. Wat we kunnen doen om de verkoop van uw producten en/ of diensten te bevorderen op het internet. 


Voordat u begint met de online marketing, is het van belang om van te voren goed na te denken over het marketingplan, wat u wilt bereiken met uw website en hoe u dit kunt bereiken. 

Wanneer u gevonden wilt worden op het internet dient uw website goed opgebouwd te zijn, waardoor de zoekmachines u hoog in de resultatenlijst weergeeft (zoekmachineoptimalisatie). Hier volgen enkele tips die in de praktijk goede resultaten opleveren. 

Online marketing: online onderzoek

Om tot een goed internet marketing plan te komen doet u online onderzoek naar het zoekgedrag van uw potentiële bezoekers. 

Google biedt u goede tools om hier onderzoek naar te doen. Via google adwords kunt u zien hoeveel bepaalde zoekwoorden op google worden gezocht. Aan de hand van dit marketing onderzoek, maakt u een eerste opzet van de belangrijke woorden (keywords) die u voor uw site zult gaan gebruiken. 

Lees meer over de stap internet marketing: onderzoek

Internet marketing: Concurrentie online

Doe naast onderzoek naar het zoekgedrag op internet, ook onderzoek naar uw concurrenten. 

Het is zeer onwaarschijnlijk dat u tegen de grote websites kunt concurreren zoals bijvoorbeeld wikipedia. Wanneer er voor  bepaalde keywords veel goed opgezette en grote websites als concurrenten zijn, kunt u er beter over nadenken om in uw marketingcampagne te kiezen voor een synoniem. 

Lees meer over de stap: internet marketing concurrentie

Internet marketing: Waardevolle online content

Een standaard regel bij online marketing is dat uw wesbite waardevolle, unieke inhoud moet bevatten om uw bezoekers te behouden. Uw bezoekers moeten duidelijk zien wat u te bieden heeft en natuurlijk moet uw informatie of product een toegevoegde waarde zijn voor uw bezoekers. 

Lees meer informatie over internet marketing content

Zie hier een voorbeeld testimonial

Internet marketing: Online keyword plan

Aan de hand van het internet onderzoek naar uw potentiële bezoekers en uw concurrenten, maakt u een overzicht van de keywords die voor uw dienst en/ of product geschikt zijn. 

Aan de hand van dit overzicht kiest u een hoofd keyword voor uw website. Dit hoofd keyword gebruikt u door de geheld website en staat bij voorkeur in uw domeinnaam. Dit hoofd keyword kan meerdere woorden bevatten. Naast het hoofd keyword gebruikt u voor de andere pagina,s verschillende andere keywords op uw website. Dit kunnen verbasteringen, synoniemen, of andere relevante woorden zijn. 

Internet marketing: Social media

Maak een facebook en een twitter pagina aan. Zet hier waardevolle informatie op en linkjes naar uw website. Deze social media websites hebben veel verkeer en zo kunt u uw bezoekers aantallen op uw eigen site vergroten. 

Internet marketing: Uitgebreide website

U wordt pas serieus genomen door de zoekmachines, als u veel waardevolle content op uw website plaatst. Dit betekend: schijven, schrijven en nog eens schrijven. Vanaf ongeveer vijftig pagina's wordt uw website interessant, hoe meer hoe beter. 

Internet marketing Zoekmachine optimalisatie 

Bij online marketing is zoekmachine optimalisatie een belangrijk onderdeel. Voor een zoekmachine optimalisatie gebruikt uw de keywords zowel in de tekst van uw pagina's, als in de achterkant van de pagina. Gebruik uw keyword overal:

 1. Pagina naam
 2. Pagina URL
 3. Pagina titel 
 4. Pagina omschrijving
 5. Pagina keywords 
 6. Pagina headers
 7. Pagina linkjes
 8. Pagina tekst (gemiddeld 1x per 100 woorden)
 9. Verbasteringen in de pagina tekst
 10. Omschrijving plaatjes
 11. Omschrijving foto's
 12. Dik gedrukte woorden

Gebruik in de tekst van de pagina gemiddeld 1x per 100 woorden uw keyword. Te veel herhaling wordt niet geaccepteerd door de zoekmachines, waardoor u verder in de lijst wordt geplaatst met uw website. 

Om u te helpen bij de opzet van uw website met een goede zoekmachine optimalisatie kunt u gebruik maken van diverse sitebuilder programma's die u helpen. Een perfect voorbeeld hiervan is SBI!. 

Internet marketing: online actie

Bedenkt goede marketing acties voor uw website. U trekt bezoekers door een gratis product of dienst aan te bieden. Ook door een goede aanbieding online te plaatsen krijgt u meer bezoekers. Hoe meer bezoekers, hoe hoger u in de lijsten van zoekresultaten terecht komt en zo ontstaat het sneeuwbaleffect. 

Internet marketing: Gratis linkjes online

Probeer gebruik te maken van gratis linkjes op andere websites om meer verkeer te creëren. U kunt mogelijk bijvoorbeeld een link naar uw site plaatsen op een pagina van wikipedia. Overdrijf het niet, want ze kunnen ook zo weer worden weggehaald. U kunt ook een persbericht versturen, wellicht dat het geplaatst wordt en uw site een extra boost bezoekers krijgt. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.