Online Marketing Onderzoek

Online marketing onderzoek is de eerste stap om het optimale bezoekersaantal uit uw website te behalen. Een gedegen onderzoek kost wat tijd en energie, maar is zeer lonend achteraf. 

Online marketing tools

Er zijn allerlei tools op internet te vinden om u te helpen met deze eerste stap in de optimalisatie van uw website. Een simpele en gratis tool is een tool van google. Via google adwords kunt u zien wat uw potentiële bezoekers zoeken. U kunt precies zien welke woorden of combinaties van woorden door uw potentiële bezoekers worden ingetoetst bij google. Daarnaast geeft google u verschillende synoniemen en suggesties, zodat u kunt zien of er woorden zijn waar u misschien niet aan heeft gedacht, maar wat wel vaker wordt gezocht. 

Online marketing onderzoek adwords

Als u naar de pagina van google adwords gaat, ziet u een scherm waarin u een woord, of een woorden combinatie kunt intoetsen. Vervolgens klikt u op zoeken en google zoekt bij uw woord of combinatie hoe vaak deze door de google bezoekers wordt ingetoetst. De eerste keer dat u dit doet vraagt google om een woorden combinatie in te toetsen, zodat google kan zien dat er handmatig gezocht wordt. 

In de balk onder uw zoekscherm ziet u het woord of de combinatie die u heeft ingetoetst met het aantal zoekopdrachten ervan per maand. Ook ziet u hoe hoog de concurrentie van dat bepaalde woord, of de bepaalde woorden combinatie is. U ziet zowel het lokale, als het wereldwijde aantal zoekopdrachten voor uw woord. 

Onder uw specifieke woord of combi, ziet u een hele rij met suggesties van google weergegeven. Achter deze woorden ziet u wederom het lokale en wereldwijde zoekopdrachten aantal en de concurrentie. Zo kunt u de verschillende suggesties met elkaar vergelijken en de juiste voor u eruit kiezen. 

U kunt bij de suggesties verschillende selecties maken, bijvoorbeeld op aantal lokale zoekopdrachten, aantal wereldwijde zoekopdrachten en op concurrentie. 

Online marketing onderzoek

Naast de google adwords tool is het aan te raden om zelf een apart onderzoek te doen op internet naar de concurrentie. Hier leest u in het onderdeel online marketing: concurrentie meer. 

Ga naar boven op de pagina online marketing onderzoek, of ga terug naar de pagina online marketing

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We zetten regelmatig nieuwe voorbeeld documenten, sjablonen, formats, modellen online. Bekijk via de homepage de verschillende voorbeeld brieven, facturen, contracten en nog veel meer.