Gratis Word downloaden

Gratis Word downloaden kan alleen in een soort van versie waar je het document kan zien, maar niet een volledige versie van Word. Op Word zit een licentie en zonder een licentie, het nummer, krijgt u geen toegang tot een volledige versie ervan. Er zijn verschillende mogelijkheden om toch een Word bestand te gebruiken, in te zien, of te bewerken. 


Gratis word downloaden Officiële Word versie

De Officiële Word versie is niet gratis te downloaden. U kunt wel een proef versie Word downloaden en daar een bepaald aantal dagen mee werken. Via deze link kunt u een demo versie voor 30 dagen downloaden. Microsoft Word demo

De complete versie kunt u downloaden via de officiële site. U heeft voor de activatie wel uw licentie code nodig. Deze kunt u online kopen of in een computer winkel bij u in de buurt. 

Gratis Word  downloaden via google

Google heeft een online programma, google drive, waar u Word bestanden kunt maken en wijzigen. U slaat het document online op en kan het ook delen met anderen. Google Drive is gratis en makkelijk in gebruik. De voordelen zijn dat u zonder Word aan te schaffen, toch gebruik kan maken van een online versie ervan. Het nadeel is dat u het document niet op uw eigen computer kan opslaan, alleen online. Dat heeft ook wel weer het voordeel dat u het bestand kunt delen met anderen. 

  1. Ga naar Google Drive en meld u aan. 
  2. Eenmaal aangemeld, kunt u gebruik maken van de online Word versie.
  3. Links boven drukt u op create new.
  4. Selecteer document en geef het een naam.
  5. Maak uw Word document, elke wijziging wordt automatisch opgeslagen. 

Wanneer u het document wilt delen met anderen, kan dat gemakkelijk. Kies voor de optie "share" en kies of mensen uit, of kies voor de optie "iedereen met een link". Met deze tweede opie kunt u mensen die u deel wilt maken van het document een links sturen, waarmee ze bij het document kunnen komen. 


Mensen die wel een licentie hebben van Microsoft Word, kunnen de bestanden exporteren naar de harde schijf van hun computer. Andersom is ook mogelijk, U kunt uw Word bestand vanaf de computer importeren in Google Drive. Houdt er wel rekening mee dat in de online versie minder mogelijkheden zijn dan in de volledige versie. 

gratis word downloaden viewer

Via de officiële site van Microsoft kunt u een programma om Word te bekijken, printen en kopiëren. Download de Word viewer via de Microsoft site. 


De Word viewer is een simpel en gratis programma waarmee u de Word documenten kunt zien, printen en kopiëren  U kunt er geen Word documenten in maken of wijzigen. 

Open Office

Open Office is ook een online mogelijkheid om Word bestanden te maken. U kunt de documenten online maken en opslaan. Ga naar de site van open office en bekijk de mogelijkheden. 

AbiWord

Abi is een kleine maar goede oplossing om de mogelijkheden van Word te gebruiken. Het is ook een online versie, waar u de documenten kunt maken en wijzigen. Ga naar de site van AbiWord om uit te vinden wat de mogelijkheden zijn. 

Andere opties

Naast de bovengenoemde mogelijkheden, zijn er nog diverse online programma's en viewer programma's. Die genoemde mogelijkheden zijn echter tot nu toe de programma's waar we de beste ervaring mee hebben op het gebied van gratis word downloaden.