Factureren

Op deze pagina treft u informatie over factureren. Wanneer u diensten en/ of producten op rekening heeft geleverd zult u facturen gaan sturen. Facturen worden gestuurd voor alleAan deze facturen zijn een aantal eisen gesteld door de Belastingdienst.U kunt ervoor kiezen om facturen per post te sturen, of digitaal te sturen. De keuze is daarbij aan u. De voordelen van digitaal facturen sturen zijn voornamelijk een snelle verwerkingstijd en minder kans op fouten. Voor het versturen van digitale facturen gelden dezelfde eisen als voor het versturen van facturen per post.

Factureren: vereisten Belastingdienst

ü  Uw juridische bedrijfsnaam/ handelsnaam, volledige adres, Kvk nummer, BTW nummer;

ü  De juridische bedrijfsnaam/ handelsnaam van de afnemer, volledige adres;

ü  Een uniek opvolgend factuurnummer;

ü  De factuurdatum;

ü  Een omschrijving van de geleverde goederen en/ of diensten;

ü  Het aantal geleverde goederen en/of diensten;

ü  De leverdatum van de goederen en/ of diensten;

ü  Het bedrag, btw tarief en btw bedrag.

 

Om facturen te maken kunt u kiezen uit verschillende opties. U kunt de facturen in bijvoorbeeld Word maken, in Excel, of u kunt ervoor kiezen om de facturen in een factuurprogramma of boekhoudprogramma te maken. Kleinere bedrijven kiezen er vaak voor om de facturen in Word of Excel te maken.

Op deze website staan verschillende factuur voorbeeld die u kunt gebruiken. U kunt de voorbeelden in Word en Excel downloaden en aanpassen naar uw eigen huisstijl. Wanneer u gebruik maakt van voorbedrukt briefpapier, hoeft u alleen eventueel de opmaak te veranderen van de voorbeeld documenten. Wanneer u geen voorbedrukt papier heeft, kunt u uw logo en bedrijfsgegevens in het factuur sjabloon van Word of Excel zetten.

 

Op deze site staat ook een gratis factuurprogramma in Excel. Met behulp van dit programma kunt u eenvoudig facturen maken. Voordat u start met factureren, download u het programma, past u het sjabloon aan conform uw eigen huisstijl en voert u de NAW gegevens van uw debiteuren in. Dit dient u eenmaal te doen en vervolgens kunnen de facturen in korte tijd worden gemaakt. Voordeel van dit programma is dat het u tijd bespaard omdat veel al automatisch voor u wordt ingevuld. Daarnaast worden de facturen verwerkt in een debiteuren overzicht. Aan de hand van dit overzicht kunt u in één oogopslag zien welke facturen u heeft verstuurd, wat het totaalbedrag is en welke facturen nog moeten worden betaald. Het geeft u wat extra inzicht in uw omzetgegevens en liquiditeitspositie.

Bekijk ook de andere voorbeeld facturen en andere documenten po onze website zoals voorbeeld brieven, contracten en nog veel meer. Ga naar home en bekijk de diverse voorbeelden. 

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.