Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie wordt ook wel de krokus vakantie of de carnavals vakantie genoemd. Deze vakantie is een schoolvakantie van een week. De scholen zijn tijdens deze week gesloten. Deze schoolvakantie valt meestal in het tweede gedeelte van de maand februari. 

In de koude maanden in onze winter is deze vakantie een korte onderbreking. De vakantie was oorspronkelijk ook bedoelt voor de carnaval feestvierders onder ons. Nu valt de vakantie echter niet altijd rond carnaval, waardoor de Zuiderlijke regio soms andere vakantie data plant. De advies data van de vakantie zijn niet verplicht, per school kan dit verschillen. 

De krokus vakantie is ook een ideale vakantie voor veel mensen om te gaan wintersporten. Nog even lekker een weekje naar de sneeuw en genieten van het winterse weer. De temperaturen worden al ietsje beter en soms kan je al genieten van een lekker zonnetje. 

Voor de data krokus vakantie is Nederland opgedeeld in 3 regio's. Het Noorden, het Midden en het Zuiden van Nederland. Geprobeerd wordt om de data voor het Zuiden zoveel mogelijk met de carnaval te laten lopen. Zo is men vrij om carnaval te kunnen vieren. 

In 2013 vallen de data voor de krokus vakantie als volgt:

Regio Noord

Regio Midden

Regio Zuid

16 feb 13 t/m 24 feb 13

16 feb 13 t/m 24 feb 13

23 feb 13 t/m 03 mrt 13

Bovenstaand indeling van de krokus vakantie geldt voor zowel het Basis onderwijs als het voortgezet onderwijs. Voor de zomervakantie is er ook verschil tussen het Basis onderwijs en het Voortgezet onderwijs, maar dat geldt niet voor deze vakantie. 

Zie voor een overzicht van alle school vakanties van 2013 de pagina schoolvakantie 2013. Hier vindt u een overzicht van de verschillende vakanties in 2013 en de verschillende data per regio. 

Houdt er wel rekening mee dat het advies data zijn. De scholen zijn, behalve voor wat betreft de zomer vakantie vrij om andere data aan te houden. Omdat dit jaar de krokus vakantie niet goed voor de carnaval valt, zullen in het Zuiden de data hoogstwaarschijnlijk aangepast worden. 

Zie voorjaarsvakantie 2013.