Voorbeeld Factuur Bouw


Op deze pagina treft u een voorbeeld factuur bouw. Er is een verschil tussen een factuur in de bouw die naar een ander bedrijf wordt gestuurd, of naar een privĂ© klant. In het geval van facturatie aan een privĂ© klant  hoeft u op de factuur uw BTW nummer niet te vermelden. Bij zakelijke klanten bent u wel verplicht om uw BTW nummer op de factuur te vermelden.

Zie hieronder een voorbeeld. U kunt deze factuur downloaden in Excel en vervolgens aanpassen in uw eigen huisstijl. U kunt bijvoorbeeld een logo in de kop tekst voeren.Download de voorbeeld factuur bouw in Excel. 


Bij bedrijven, ZZP-ers enzovoorts dient rekening gehouden te worden met de wet ketenaansprakelijkheid. Dit houdt in dat de aannemer aansprakelijk is voor de loonbelasting van de medewerkers die in haar opdracht werkzaamheden uitvoeren. Deze verantwoordelijkheid verdwijnt niet met het uitbesteden van het werk. Wanneer een van de onderaannemers zelf niet in staat is de belastingen te voldoen, gaat de belastingdienst omhoog in de keten om te zorgen dat de belastingen wel worden voldaan.

Om te zorgen dat er geen onverwachte loonbelastingen in de wet keten aansprakelijkheid betaald hoeven te worden, maakt men gebruik van de zogenoemde G-rekening. Op de G-rekening worden alle belasting bedragen gestort en de onderaannemer kan met deze rekening enkel belastingen betalen. Er kan ook gevraagd worden om een WKA verklaring. Deze verklaring kan periodiek door de belastingdienst worden uitgegeven. In de WKA verklaring staat de stand van zaken met betrekking tot uw belastingen: in hoeverre u bij bent met de betalingen van uw belastingen.  

Bij facturen in de bouw wordt regelmatig gewerkt met urenbriefjes ter verantwoording van de werkzaamheden. Een kopie van deze urenbriefjes wordt in de bijlage van de factuur verzonden. De urenbriefjes worden opgesteld en ondertekend door de tekenbevoegde op de bouwplaats. Zorg ervoor dat u de urenbriefjes altijd laat ondertekenen. Ook de urenbriefjes van het meerwerk laten ondertekenen! Zo kunt u voorkomen dat er discussie komt over de betaling van de facturen.

Zie ook de andere factuur voorbeelden op deze site.