Voorbeeld Factuur Auto


Op deze pagina treft u een voorbeeld factuur auto. In principe zijn facturen van auto’s hetzelfde als standaard facturen.Download het voorbeeld in Excel. U krijgt eerst een sip bestand en na het uitpakken kunt u de Excel sheet opslaan op uw computer. U kunt het voorbeeld geheel naar uw eigen huisstijl aanpassen, uw logo en bedrijfsgegevens erin verwerken, enzovoorts. In dit voorbeeld is nog geen voet en kop tekst aangemaakt, dat kunt u indien gewenst zelf doen.Op de factuur wordt informatie over de auto vermeld. Bijvoorbeeld het kenteken van de auto, het type auto, de uitvoering, de brandstof (benzine/ diesel/ lpg), de kilometer stand van de auto enzovoorts. Zorg ervoor dat op de factuur een duidelijke omschrijving staat van de auto.

Naast de gegevens over de auto wordt de aflever datum op de factuur vermeld. Het kan ook zo zijn dat er een aanbetaling op de aanschaf van de auto is gedaan door de koper. In dat geval zal de aanbetaling van het koop bedrag worden afgetrokken. Dit dient u op de factuur helder weer te geven.

Bij de aanschaf van een auto kan het zo zijn dat er een BTW verrekening of een investeringsaftrek van toepassing is. Lees hierover meer op de site van de belastingdienst.

Voor de aanschaf van een auto wordt vaak een koop overeenkomst afgesloten. In deze koop overeenkomst staat ook de voorwaarden voor de betaling van de factuur en eventuele deelbetaling afspraken. De uiteindelijke factuur wordt bij de daadwerkelijke koop aan de koper overhandigd.

Bij de koop van auto’s kan het ook zijn dat er contant wordt afgerekend. Als dit het geval is, wordt er ook een bon/ factuur aan de koper overhandigd. Indien het bedrag hoger ligt dan 15.000 en de auto contant wordt afgerekend, dient de verkoper de contante betaling te melden. Dit gebeurd bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).


Download de voorbeeld factuur auto in Excel. 


Zie ook de andere factuur voorbeelden op deze site.