Vakantiekaart 2013

Met behulp van de vakantiekaart 2013 kunt u eenvoudig en snel een overzicht maken van de opgenomen en openstaande vakantiedagen van uw medewerkers.Door de sheet naar verschillende tabbladen te kopiĆ«ren  kunt u in een bestand al uw medewerkers zetten. Let op dat in de donker blauwe en groene cellen formules staan, deze cellen moeten ongewijzigd blijven.

Bovenin de Excel spreadsheet vermeld u de naam van de medewerker.  In de bovenste licht blauwe cellen, vermeld u de vaste gegevens: het aantal overgenomen uren van 2012, het aantal uren op basis van een fulltime functie en het aantal werkuren bij een fulltime dienstverband.

Alleen de lichtblauwe cellen kunnen worden gewijzigd. In de andere cellen staan formules, wanneer u daar wijzigingen in aanbrengt, zullen de berekeningen niet meer kloppen. In de weekdagen vult u indien er vakantie wordt opgenomen, het aantal uren in dat de medewerker vrij heeft opgenomen. U kunt dit het beste maandelijks doen, na het uitdraaien en versturen van de loonstrook. 

In de meest rechterkolom staan de totalen. wanneer u aan het eind van de maand de vakantie uren heeft bijgewerkt, maakt u de cel van het totaal van die maand licht van kleur. Eventueel kunt u ook de cellen eerder licht maken en de dagen die men plant bij het doorgeven van de medewerker invoeren. Dan kunt u zien of de medewerker genoeg dagen en/ of uren open heeft staan, en of de vakantie dus goedgekeurd kan worden.

Het kan zijn dat de medewerkers aan het eind van het jaar nog veel vakantie uren heeft open staan. Meestal wordt er dan gekozen om aan de betreffende medewerker de keuze te geven om de uren mee te nemen naar het volgende jaar , of uit te laten betalen. Zorg er wel voor dat dit goed wordt gecommuniceerd, ook met de boekhouding. Er kan een reservering worden opgenomen zodat er geen onverwachte kostenpost komt. 

U kunt de spreadsheet ook uitbreiden naar een uren registratie inclusief vakantie, verzuim, overuren, et cetera. Met een beetje kennis van Excel, bouwt u binnen korte tijd uw eigen uren registratie. 

Download de vakantiekaart 2013 in Excel. U kunt na het aanmelden bij Google Drive de bestanden wijzigen en opslaan. Geheel gratis en veilig te downloaden via Google.