Meivakantie

De meivakantie wordt ook wel de tulpen vakantie genoemd. Dit omdat in mei de tulpen uit gaan. Mei gaat gepaard met prachtige tulpen velden in vrolijke kleuren. 

De vakantie kan een of twee weken zijn, dat verschilt per school. Er worden adviezen gegeven over de data, maar de scholen zijn vrij om de vakantie zelf in te delen, zelfs de lengte ligt dus niet vast voor deze vakantie. 

In mei vallen al een aantal vrije dagen en feestdagen, waardoor de vakantie gunstig is. Heel Nederland is bijvoorbeeld verplicht vrij op Hemelvaartsdag. Hemelvaartsdag valt tussen 30 april en 3 juni, de dag verschilt. Ook Koninginnedag valt in deze periode en natuurlijk Bevrijdingsdag. 

In de Meivakantie kan het al lekker weer zijn. Het is zelfs voorgekomen dat het rond deze tijd al strand weer is. Meestal is het daar nog iets te koud voor, maar mei is een maand met vaak lekkere temperaturen. 

De advies data voor de vakantie in 2013 staan hieronder. Voor de school vakanties wordt Nederland opgedeeld in 3 regio's. Per regio (Noord, Midden, Zuid) kunnen de advies data verschillen. De zomervakantie periode verschilt niet alleen per regio, maar is ook anders voor het Basis onderwijs en het Voortgezet onderwijs. Zo gaat niet heel het land tegelijk op vakantie en wordt de overlast daardoor beperkt. 

De vakanties kunnen op de zomer vakantie na wel allemaal door de scholen zelf worden bepaald, 

Noord Nederland

Midden Nederland

Zuid Nederland

27 apr 13 t/m 5 mei 13 (wk 18)

27 apr 13 t/m 5 mei 13 (wk 18)

27 apr 13 t/m 5 mei 13 (wk 18)

Zie een overzicht van de schoolvakantie 2013. Hierin kunt u per regio zien in welke periode de betreffende school vakantie dit jaar zal vallen. Zo kunt u ruim van te voren uw vakantie plannen of reis boeken. Check de data ook altijd even bij de school, het kan zijn dat de school ervoor gekozen heeft om andere data te hanteren. 

Zie de meivakantie 2013