Kilometerregistratie


Op deze pagina treft u een sjabloon voor kilometerregistratie. Wanneer u niet privé rijdt met uw auto, hoeft u geen bijtelling te betalen voor de lease auto. U kunt dan een “Verklaring geen privégebruik auto” aanvragen bij de Belastingdienst.U betaalt geen bijtelling indien u minder dan 500 kilometer op jaarbasis privé rijdt met de auto. U dient een sluitende registratie bij te houden, waaruit blijkt dat u onder het toegestane aantal privé kilometers blijft. De registratie dient helder te zijn en door de Belastingdienst controleerbaar.

Zie hieronder het voorbeeld. U kunt het voorbeeld downloaden in Excel en opslaan op uw computer. Zorg ervoor dat u een geprinte versie bij u heeft, zodat u de kilometers elke rit goed kunt bijhouden. U kunt natuurlijk ook de registratie digitaal invullen, indien u beschikt over een laptop/ tablet.Download de kilometerregistratie in Excel. 


Op de registratie zijn de volgende gegevens verplicht:

ü  Het merk van de auto waar u in rijdt

ü  Het type van de auto waar u in rijdt

ü  Het kenteken van de auto waar u in rijdt

ü  De periode – start inzet- en –einde inzet- van het gebruik van de auto

ü  De gegevens van de ritten (datum, adresgegevens, type rit)

 

Dit voorbeeld kunt u gebruiken voor de registratie van uw kilometers. Bovenin het document vermeldt u de algemene gegevens van de auto en van uzelf. Hier vermeldt u het merk en type, het kenteken en de periode van de inzet van de lease auto.

In de sheet zet u de rit gegevens. In de eerste kolom de datum, gevolgd door het rit nummer. Vervolgens vermeldt u het type rit, bijvoorbeeld woon- werk verkeer, of werk- werk verkeer. Daarna vermeldt u de start locatie en postcode en de eind locatie en postcode. In de volgende kolommen zet u de start kilometer stand, gevolgd door de eind kilometer stand. De kilometers die u heeft gereden (het verschil tussen de start stand en de eind stand) zet u bij zakelijke kilometers, of privé kilometers, afhankelijk van het type rit.