Kerstvakantie

De kerstvakantie is een schoolvakantie die aan het eind van elk jaar valt. Zoals de naam al zegt vallen de kerstdagen binnen deze vakantie. Ook oud en nieuw valt binnen deze school vakantie. Deze vakantie duurt doorgaans voor een periode van twee weken. 

Buiten het vieren van de feestdagen, gaat men in deze school vakantie ook vaak op reis. Op bezoek bij familie in andere delen van Nederland, of op vakantie in andere landen. De vakantie wordt ook regelmatig gebruikt om te gaan skiĆ«n in de sneeuw. 

De periode waarin deze school vakantie valt kan per school worden bepaald. Het spreekt voor zich dat de feestdagen zoals kerst en oud en nieuw binnen deze vakantie vallen, maar de school is verder vrij om de periode te bepalen. Er worden wel richtlijnen gegeven voor deze school vakantie. Zoals ook met de andere vakanties wordt er een advies gegeven per regio. 


In Nederland zijn de vakantie periodes verdeeld in regio's om zo de ergste pieken te ontlopen. Het land is onderverdeeld in Noord Nederland, Midden Nederland en Zuid Nederland. Voor deze school vakantie gelden de volgende advies data: 

Noord Nederland

Midden Nederland

Zuid Nederland

21 dec 13 t/m 05 jan 14

21 dec 13 t/m 05 jan 14

21 dec 13 t/m 05 jan 14

Tijdens de periode van de feestdagen van Kerst en Oud en Nieuw zijn ook veel bedrijven gesloten. Het is een algemene periode dat veel mensen in ons land vrij zijn en op vakantie gaan. Bedrijven die wel open zijn zullen minder te doen hebben en/ of last hebben van een onder bezetting qua personeel. 

Bekijk het overzicht van alle school vakanties op de pagina schoolvakantie 2013. Hier vindt u een overzicht van de periode waarin de school vakanties vallen per regio (Noord, Midden Zuid). 


Het zijn advies data van de vakanties, het kan dus zijn dat scholen er van afwijken. Check altijd even bij de betreffende school voordat u de vakantie gaat plannen. Zo voorkomt u dat u in een verkeerde periode boekt. 


Zie de kerstvakantie 2013