Herfstvakantie

De herfstvakantie wordt ook wel de Aster vakantie genoemd. In BelgiĆ« wordt de vakantie de Allerheiligen vakantie genoemd, naar de Allerheiligen op 1 november van elk jaar. In BelgiĆ« valt de vakantie dan ook altijd in de week van Allerheiligen, zowel voor het Basis onderwijs, als voor het Voortgezet onderwijs. 

In Nederland valt deze vakantie ergens in oktober. De vakantie periode in Nederland is sinds een tijd verdeeld in drie verschillende regio's (Noord Nederland, Midden Nederland en Zuid Nederland). De spreiding van de vakantie zorgt er dus voor dat in Nederland niet iedereen tegelijk vakantie heeft. Daarnaast zijn de scholen vrij om de data van de vakantie aan te passen. Het aantal vrije dagen staat vast, maar hoe de scholen deze indelen ligt wat vrijer. De zomervakantie zijn verplichte vaste dagen, maar de kortere vakanties kunnen anders worden ingedeeld. Doorgaans duurt deze vakantie een week. 

Noord Nederland

Midden Nederland

Zuid Nederland

21 dec 13 t/m 05 jan 14

21 dec 13 t/m 05 jan 14

21 dec 13 t/m 05 jan 14

Hoewel het in de herfst periode alweer slechter weer is in ons land, zullen sommigen van ons nog even de zon opzoeken in andere Europese landen. In bijvoorbeeld Spanje kan het in deze periode nog erg lekker weer zijn. 

Zie voor een compleet overzicht van alle school vakanties de pagina schoolvakantie 2013. Hierin staat per regio beschreven in welke periode de verschillende school vakanties vallen. De grote vakantie valt in een vaste periode, hier mag niet van worden afgeweken. Verder mogen de scholen voor de kleine vakanties afwijken van de gegeven advies data. Per jaar is bepaald wat het aantal vakantie dagen is, en met uitzondering van de grote vakantie kan dit per school verschillen. Ga dus altijd na bij de school in welke periode de betreffende vakantie is gepland voordat u zelf plannen gaat maken. 

Binnen de zomervakantie valt ook de bouwvak. De bouwvak is een vakantie voor de mensen die in de bouw werkzaam zijn. In deze periode liggen veel bouwwerken stil en wordt er niet gewerkt. 

Zie de herfstvakantie